Nu contează ce site intenționați să comandați - un proiect de o pagină sau mai multe pagini, trebuie să înțelegeți că este nevoie de timp, efort și costuri financiare. La urma urmei, site-ul este un fel de cumpărare de bunuri imobiliare, proprietatea dvs. va fi gestionată de dvs. personal. Și este important să vă asigurați că site-ul se va dovedi cât mai înalt de calitate și convenabil pentru clienții dvs.

Principalele etape ale dezvoltării site-ului web:

  1. Discuţie
  2. Analiză
  3. Sarcină tehnică
  4. Design web
  5. Aspect
  6. Programare
  7. Testarea
  8. Umplere
  9. A sustine


Înainte de a prelua dezvoltarea unui site, este important să vă gândiți la toate detaliile până la cel mai mic detaliu, să întocmiți un plan de acțiune, așa-numita sarcină tehnică și, pe baza acestor date, să vă apucați de treabă.

 

1. Discuție


Indiferent de munca pe care o faceți, trebuie să petreceți mult timp în planificare, iar restul timpului în implementare. Economisirea timpului în etapa de discuție și planificare a proiectului dvs. poate duce la greșeli din cauza cărora va trebui să refaceți și să regândiți lucrarea terminată. Prin urmare, este mai bine, înainte de a începe munca, să vă gândiți la fiecare pas și apoi să începeți să faceți ceva.

Să aruncăm o privire asupra principalelor puncte de luat în considerare la crearea unui nou site web.

 

2. Analize


Prima și foarte importantă etapă în dezvoltarea unui nou site web este de a determina publicul țintă și de a analiza principalii concurenți. Trebuie să înțelegeți pentru ce public este proiectat site-ul, care sunt nevoile și dorințele lor. Apoi, puteți adapta site-ul astfel încât să fie cât mai convenabil și interesant posibil pentru clienții dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să răspundeți la o serie de întrebări importante:

  • cine este clientul tău principal
  • ce informații vor să vadă pe site-ul dvs.
  • ce metode de comunicare preferă să utilizeze
  • cum să profitați la maximum de resursa dvs.


Pentru a face acest lucru, trebuie să vă studiați cu atenție publicul, să studiați cele mai bune soluții ale concurenților dvs., să găsiți toate avantajele și dezavantajele și apoi să utilizați toate informațiile colectate în scopuri proprii.

 

3. Termenii de referință


Formarea cunoștințelor tehnice este o etapă foarte importantă și aici nu merită economisită la timp. TK este un plan detaliat de acțiuni și cerințe pentru un proiect viitor, capabilitățile și performanța acestuia. În esență, TK este rezultatul celor două etape anterioare, pe baza cărora specialiștii sunt acceptați pentru lucrări ulterioare.

Care ar trebui să fie termenii de referință pentru ca proiectul dvs. să fie implementat eficient:

  • Detaliile sunt în detalii. Absolut totul, fiecare mic lucru și detaliu, ar trebui să fie precizate în TK. Apoi, dezvoltarea va dura mai puțin timp și va fi realizată cu înaltă calitate și va satisface cerințele clientului.
  • Precizie absolută.
  • Text clar și simplu.


4. Design web


Dezvoltarea proiectării site-urilor web este responsabilă pentru partea vizuală a proiectului:

  • Culoare;
  • structura
  • fonturi;
  • animaţie;

Pe baza datelor aprobate în TK, se formează identitatea corporativă a clientului, site-ul primește un aspect recunoscut și adecvat pentru companie. Este bine să urmezi tendințele, să nu urmărești toate trucurile la modă, site-ul trebuie în primul rând să fie clar și simplu pentru client, designul trebuie să fie relevant cel puțin 1-2 ani și după aceea va fi posibilă realizarea unei reproiectări parțiale.

5. Aspect


Odată ce proiectul este gata și aprobat, următorul pas este aspectul receptiv. Toate paginile desenate ca imagine sunt traduse în format HTML, creând astfel scheletul viitorului dvs. site. Aspectul este neapărat adaptiv, astfel încât site-ul dvs. să fie gata să funcționeze pe orice dispozitiv, fie că este vorba de un computer, tabletă, smartphone sau orice alt gadget.

Este important să înțelegem că proiectarea și aspectul sunt două lucruri interdependente, deci cu cât este mai mult timp petrecut în proiectare și cu cât clientul participă mai activ la dezvoltarea acestuia, cu atât este mai mare probabilitatea ca aspectul deja prevăzut să îndeplinească așteptările.

 

6. Programare


În această etapă, avem un schelet al site-ului sub forma unui șablon HTML, apoi un programator trece la treabă, care vă va reînvia proiectul. Pentru a fi mai clar, șablonul HTML este doar un ambalaj pentru bomboane, dar în acest stadiu trebuie să facem bomboane în sine. Există o mulțime de limbaje de programare, deci acest moment este prescris și în TK. Pe baza șablonului și a cunoștințelor tehnice, programatorul prescrie toată logica site-ului. Se întâmplă ca aspectul să meargă în paralel cu programarea, dacă proiectul este clar formulat și ușor de înțeles de la și către.

 

7. Testarea


Programarea se desfășoară în etape, programatorul asamblează site-ul în părți și, după ce a înșurubat o parte din acesta, trebuie să testați imediat și să verificați dacă funcționează sau nu. Și acest lucru se întâmplă în fiecare etapă a dezvoltării logicii site-ului. După finalizarea dezvoltării, întregul site este testat la nivel global, este umplut cu date false și se verifică operabilitatea fiecărei pagini, elemente etc. Aspectul este verificat și pentru afișarea corectă.

 

8. Umplutură


După testarea și eliminarea tuturor erorilor sau nuanțelor apărute, clientul are acces la resursă, dacă este necesar, instruim personalul, arătăm cum funcționează, iar clientul poate începe să umple site-ul cu date reale. După ce site-ul este plin, altul o testare globală și site-ul este încărcat către clientul de hosting (server) și intră în funcțiune.

 

9. Suport tehnic


La transferul unui proiect, specialiștii învață cum să lucreze cu panoul de administrator, precum și cu alte servicii. După aceea, proprietarul poate adăuga independent conținut nou, posta produse și poate folosi restul funcționalității site-ului. Dar adesea apar întrebări acolo unde este nevoie de ajutorul companiei dezvoltatoare, precum și diverse erori și erori care pot apărea în timpul lucrului și dezvoltării site-ului.

 

În plus


Am enumerat etapele principale ale dezvoltării site-ului web, dar pot fi completate și cu etape precum optimizarea SEO, pentru a îmbunătăți poziția în motoarele de căutare, conectarea resurselor terților etc. Așadar, atunci când alegeți o companie parteneră pentru a dezvolta un site, asigurați-vă că fiecare etapă de dezvoltare va fi realizată și, în procesul de lucru, va corespunde cunoștințelor tehnice pregătite. De asemenea, uitați-vă la portofoliu și, mai important, formați-vă clar dorințele și urmați-le până la capăt.