Când un vizitator interacționează cu un site, utilizatorul se uită în primul rând la aspectul site-ului și abia apoi începe să-l studieze mai detaliat. Designul UI face site-ul clar și confortabil vizual pentru clienții dvs. Acesta este ceea ce afectează traficul, conversiile și vânzările resursei dvs. web.

 

Ce este și ce afectează proiectarea interfeței de utilizare

Interfața utilizatorului - tradusă literal. Aceasta este o vizualizare a site-ului dvs., un set de prototipuri, componente grafice și alte elemente ale unui site sau aplicație.

Proiectarea UI este dezvoltată pe baza experienței și analizei publicului țintă și, în funcție de nevoile vizitatorilor, se formează structura, forma, paleta de culori și alte elemente ale site-ului. Interfața cu utilizatorul ar trebui să fie clară, convenabilă și simplă. Sarcina principală este de a determina dacă site-ul este convenabil din punct de vedere vizual, dacă este ușor de utilizat.

Sarcina proiectantului este de a simplifica interacțiunea utilizatorului cu site-ul, pentru a-l face mai eficient și mai logic. Dezvoltarea interfeței se bazează pe crearea unui afișaj vizual simplu și clar, astfel încât utilizatorul care vă vizitează site-ul pentru prima dată să înțeleagă imediat cum să-l folosească.

 

La ce folosește interfața de utilizare și care este scopul ei

Dezvoltarea interfeței cu utilizatorul este necesară atât pentru vizualizare, cât și pentru a efectua o serie de alte sarcini:

  • Creșterea încrederii în resursă
  • Adaptare site web pentru orice dispozitiv
  • Atragerea de noi vizitatori
  • Eliminarea impresiilor neplăcute despre resursa dvs.
  • Tranziția utilizatorului de la vizitator la client obișnuit


Sarcina principală a proiectării UI este de a stabili relații cu vizitatorii. Dacă resursa dvs. este convenabilă, plăcută, atunci vizitatorul devine clientul dumneavoastră.

 

Dezvoltarea designului UI, etapele și procesul

În procesul de dezvoltare a unei interfețe, este important să studiați toate nuanțele, audiența, nevoile, obiectivele necesare. Ca orice alt proces, dezvoltarea proiectării UI constă în mai multe etape:

  • Concept
  • Alinierea structurii
  • Potrivire stil UI
  • Prototip

Interfața cu utilizatorul este o parte foarte importantă a oricărui site web. Designul nu poate fi ignorat; site-ul trebuie să fie comod, confortabil și plăcut pentru vizitatorii dvs. Proiectantul trebuie să înțeleagă nevoile publicului și să le satisfacă. Dacă doriți ca vizitatorii dvs. să se transforme în clienți, acordați atenție dezvoltării interfeței cu utilizatorul.